De geschikte voeding vinden
Royal Canin

De gezondheid van de pup

Eenmaal uw pup zich thuis voelt is het tijd voor een eerste bezoek aan uw dierenarts. Uw dierenarts zal controleren of uw pup in een goede gezondheid verkeert en zal zijn identiteit controleren. Daarnaast zal de dierenarts uw pup vaccineren en behandelen tegen parasieten. Uw dierenarts zal u voorzien van alle informatie die noodzakelijk is om uw pup in goede gezondheid te houden. Aarzel niet om al uw vragen aan uw dierenarts te stellen!
Een dierenarts vinden
Het is belangrijk dat uw pup een medische check-up krijgt bij zijn aankomst, dus u kiest best al een dierenarts voor u hem mee naar huis neemt.
Wist u dat?
Uw dierenarts kan verborgen gezondheidsproblemen opsporen
Het eerste dierenartsbezoek
Tijdens het eerste dierenartsbezoek zal grondig onderzocht worden of uw pup in goede gezondheid verkeert en of er geen verborgen gezondheidsrisico’s zijn.
 • Identificatie
 • Opstellen vaccinatieschema
 • Ontworming en behandeling tegen externe parasieten, zoals vlooien en teken
 • Voedingsadvies
 • Opvoedingstips
 • Informatie over rasgebonden aandoeningen
Sterilisatie of castratie
Het is belangrijk om de voordelen van sterilisatie af te wegen tegen de mogelijkheid om later met uw hond te kunnen fokken. Sterilisatie van uw hond helpt niet enkel ongewenste nesten te voorkomen, maar biedt ook tal van gezondheids- en gedragsvoordelen. Denk er wel om dat sterilisatie een metabolische verandering veroorzaakt waardoor uw hond kan verdikken.
Wist u dat?
Stap ruim een week voor de ingreep over op een aangepaste voeding.
Denk er wel om dat sterilisatie een metabolische verandering veroorzaakt waardoor uw hond kan verdikken. Stap ruim een week voor de ingreep over op een aangepaste
Voordelen sterilisatie
Voor teven
 • Geen ongewenste nesten
 • Geen loopsheid, het steriliseren van een teef legt de cyclus stil, waardoor de teef niet meer loops wordt en ze geen last meer heeft van bloedverlies en aantrekking van reuen.
 • Voorkomen van melkkliertumoren. Melkkliertumoren zijn de meest voorkomende tumoren bij teven en zijn bovendien vaak kwaadaardig.
 • Voorkomen van schijndracht
Voor reuen
 • Verminderen van ongewenst gedrag, zoals hyperseksualiteit, weglopen, urinemarkeringen en agressiviteit
 • Minder kans op prostaatvergroting en testikeltumoren
 • Voorkomen van anaalkliertumoren
Parasieten
Een behandeling tegen parasieten is belangrijk voor de gezondheid van uw pup of hond. Het gaat daarbij om alle parasieten die op onze huisdieren leven, zoals vlooien en teken, en de parasieten die binnenin hun organisme leven, zoals darmwormen. Welk type parasieten het grootste risico inhoudt hangt af van de leeftijd, levenswijze en leefomgeving van uw hond. Omdat pups gevoeliger zijn voor parasieten, bestaat er voor hen een apart preventieprotocol. Uw dierenarts kan u aanbevelen welke aanpak het best is voor uw pup nu en in de toekomst.
Vaccinaties
Pups beginnen gewoonlijk met een vaccinatieprogramma rond de leeftijd van zes à acht weken. Uw dierenarts zal bepalen welk vaccinatieprogramma het best geschikt is voor uw pup, afhankelijk van zijn levensstijl en leefomgeving. Vaccinaties dienen om besmettelijke en soms dodelijke ziekten te voorkomen en zijn het meest doeltreffend als er op welbepaalde tijdstippen boostervaccinaties toegediend worden.
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen