De geschikte voeding vinden
Royal Canin

Het dieet van de pup

Doordat we ons zo verwant voelen met honden, denken we soms dat alles wat voor ons goed is ook voor hen goed is. Maar honden hebben specifieke voedingsbehoeften, die sterk van de onze verschillen. Bij honden kan variatie in hun voeding zelfs schadelijk zijn en het spijsverteringsstelsel in de war brengen.
De geschikte voeding vinden
Voedingsbehoeften tijdens de groei
De voeding van een pup moet niet enkel energie aanvoeren, maar ook de lichaamscellen helpen opbouwen en onderhouden. Een kwaliteitsvoeding is nauwkeurig samengesteld om de spijsvertering, gewrichten en afweer van uw pup te ondersteunen tijdens zijn groei.
3 maaltijden per dag
Tot de leeftijd van 6 maanden wordt aangeraden om uw pup drie maaltijden per dag te voeden. Nadien volstaan 2 maaltijden per dag.
Voorkom overvoeden
Pups met overgewicht groeien niet goed. Raadpleeg de voedingsrichtlijnen op de verpakking van de voeding van uw pup en meet de aanbevolen portie zorgvuldig af. Denk eraan dat de vermelde hoeveelheden gewoonlijk voor een hele dag gelden, dus u zal dit volume over 3 kleinere maaltijden moeten spreiden.
Wist u dat?
Tafelresten verstoren het voedingsevenwicht van uw hond
Verwennerijen
Een beloning moet altijd een aanvulling zijn op het dieet van uw pup en mag enkel op het juiste moment en om de juiste reden gegeven worden. Met extra beloningen en verwennerijen loopt u snel het risico op overvoeding en verstoort u het dieet van uw pup. Een snoepje dat geschikt is als beloning en een aanvulling vormt op de voeding van uw pup is Royal Canin® Educ.
Vers drinkwater
Uw pup moet altijd toegang hebben tot een kom vers, schoon water. Ververs het water dagelijks, want pups hebben de neiging om ermee te spelen.
Voedingsovergang
Als uw pup volwassen is, veranderen zijn voedingsbehoeften. Het is belangrijk dat u uw volwassen hond een voeding geeft die aansluit op zijn voedingsbehoeften. Als u de voeding van uw hond verandert, zorg dan dat u de overgang gedurende zeven dagen opbouwt om de kans op spijsverteringsproblemen te verminderen. Deze voedingsovergang moet u altijd toepassen, bij alle wijzigingen van voeding in elke levensfase van uw dier.
Dag 1 & 2
75% gebruikelijke eten
25% nieuw eten
Dag 3 & 4
50% gebruikelijke eten
50% nieuw eten
Dag 5 & 6
25% gebruikelijke eten
75% nieuw eten
Dag 7
0% gebruikelijke eten
100% nieuw eten
Giftige etenswaren en planten
Er zijn veel planten en etenswaren die giftig zijn voor honden. Hier is een lijst met de meest gangbare producten, maar deze lijst is niet volledig. Als u niet zeker bent, vraag dan uw dierenarts om raad.
Checklist
Giftige etenswaren
Amandelen, uien, abrikozen, perziken, kersen en andere pitvruchten, bepaalde paddenstoelen, avocado’s, gekookte botten, balsemperen, alcohol, chocolade, macadamianoten, koffie, walnoten, vette voeding, knoflook, druiven en rozijnen, rauwe aardappelen, Japanse pruimen, tomaten
Giftige planten
Azalea’s, tomaten, tomatenbladeren en -stammen, diffenbachia, tulpen- en narcissenbollen, lelies, maretak, rododendrons, giftige paddenstoelen en zwammen (indien ook giftig voor mensen), rabarber, spinazie, wilde kers
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
Cookie instellingen