De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Hoe kan ik urine opvangen bij mijn kat?

Hoe kan ik urine opvangen bij mijn kat?

Heeft uw kat urinewegproblemen? Dan zal uw dierenarts een urineonderzoek willen doen. Maar hoe vangt u die urine op?

Heeft uw kat urinewegproblemen? Dan zal uw dierenarts een urineonderzoek willen doen. Er zijn verschillende manieren om urine te verzamelen, waar uw dierenarts u over zal informeren. Eén manier is om de urine op te vangen. Maar hoe doet u dat eigenlijk?

Er bestaan bijvoorbeeld speciale plastic kattenbakkorreltjes. Deze absorberen de urine niet, waardoor u de urine later eenvoudig kunt verzamelen met een pipetje.

Dit doet u als volgt:

  1. Maak de kattenbak schoon en spoel deze goed na met water. Er mogen geen zeepresten achterblijven, want deze beïnvloeden de zuurgraad van de urine.
  2. Strooi de speciale kattenbakkorrels in het midden van de kattenbak en zet de bak terug op de gebruikelijke plek.
  3. De urine dient zo snel mogelijk na het urineren te worden verzameld. Dit kunt u doen door de bak schuin te houden en de punt van het meegeleverde pipet op het laagste punt in de kattenbak te steken en de urine op te zuigen. Op deze manier wordt eventueel bezinksel mee opgezogen.
  4. De urine kan vervolgens worden overgebracht naar de meegeleverde opvangbuis.
  5. Breng de urine zo snel mogelijk na het opvangen naar uw dierenarts voor het urineonderzoek. Als u ze niet direct kunt wegbrengen, bewaar de urine dan maximaal 8 uur in de koelkast. Bewaring van de urine heeft invloed op de samenstelling. Veranderingen treden al op vanaf 2 uur na het urineren. Laat de urine daarom zo snel mogelijk door de dierenarts onderzoeken.
Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
--? cookies.button.parameters.label ?--