De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

Hoe wordt natte voeding voor honden en katten gemaakt?

Hoe wordt natte voeding voor honden en katten gemaakt?

Geeft u uw hond of kat wel eens natte voeding? Dan wilt u wellicht ook weten hoe deze natte voeding geproduceerd wordt en wat er precies in zit. Er doen veel mythes de ronde over dierenvoeding en hiervan wordt gretig gebruikt gemaakt voor marketingtechnieken die gebaseerd zijn op angst. Bij Royal Canin is voedselveiligheid en –kwaliteit onze allerhoogste prioriteit en onderstaand artikel geeft meer uitleg over onze gebruikte grondstoffen en het productieproces.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

Hoogwaardige grondstoffen

  • Gecertificeerde leveranciers

De grondstoffen die we gebruiken voor al onze voedingen zijn afkomstig van gecertificeerde leveranciers. Om ecologische redenen proberen we zoveel mogelijk te werken met lokale leveranciers. Al onze leveranciers doorgaan strenge selectieprocedures voor ze worden toegelaten en ook nadien wordt regelmatig gecontroleerd of ze voldoen aan onze voedselveiligheid en kwaliteitseisen.

  • Dezelfde strenge controles als humane consumptie

Al onze grondstoffen zijn van hoogwaardige kwaliteit. De grondstoffen die wij gebruiken zijn afkomstig van en volgen dezelfde strenge controles als de grondstoffen voor humane consumptie.

Dit wil zeggen dat wij bijvoorbeeld enkel vlees en dierlijke bijproducten gebruiken van dieren die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie. Voor onze dierenvoeding gebruiken we de delen van het dier die we als mens zouden kunnen eten, maar in onze cultuur niet gebruikelijk zijn, zoals de longen, het hart en de lever. Hierdoor moeten er geen extra dieren geslacht worden voor de productie van onze voeding.

Risicovolle organen, zoals hersenen, of dierlijke bijproducten die slecht verteerbaar zijn, zoals veren, worden in onze voedingen niet gebruikt! Dierlijk afval, zoals darminhoud of uitwerpselen, wordt uiteraard ook niet gebruikt in onze voedingen!

chien chat

Het productieproces van natte voeding in versheidszakjes en blikken

Het productieproces van natte voeding in versheidszakjes en blikken verloopt vrij gelijkaardig, maar toch zijn er enkele kleine verschillen. Onderstaand de verschillende stappen in het productieproces van natte voeding.

  1. Controle van de aangeleverde grondstoffen

De grondstoffen van onze gecertificeerde leveranciers komen aan bij de laaddokken van de fabriek.

  • De lading mag niet gelost worden totdat we elke afzonderlijke batch in het inkomende lab hebben getest.
  • Als de lading niet aan de inspectie voldoet, wordt ze niet gelost.
  • Dankzij de strikte controles kunnen we 100% traceerbaarheid van onze grondstoffen garanderen.
  1. Lossen van de grondstoffen

Nadat alles geïnspecteerd is, wordt de lading gelost en in houders geplaatst. Vlees wordt ingevroren om de versheid en kwaliteit van de grondstof te bewaren.

  1. Malen

Het bevroren vlees doorloopt het maalproces.

  1. Metaaldetectie

De gemalen grondstoffen gaan door de metaaldetector.

  1. Wegen en mengen

Vanaf hier wordt het proces vrij eenvoudig. De grondstoffen worden nauwkeurig op gewicht gedoseerd en aan het mengsel toegevoegd. Vervolgens worden de grondstoffen met elkaar vermengd zoals bij het maken van een cake! Tijdens deze stap worden water, granen, vitaminen en mineralen toegevoegd.

  1. Vleesbrokjes worden gekookt (deze stap is enkel voor de versheidszakjes).

Van het mengsel worden kleine vleesbrokjes gemaakt en deze worden gekookt. Vervolgens wordt de saus of gelei toegevoegd.

  1. Metaaldetectie

Het mengsel gaat opnieuw door een metaaldetector voordat het product in het blik en de versheidszakjes gaat.

  1. Stempelen en opvullen blikken en versheidszakjes

  • Vervolgens worden de blikken omgekeerd, bestempeld met een vervaldatum en gevuld op basis van gewicht.
  • De reeds bedrukte versheidszakjes worden eveneens gevuld.
  1. Afsluiten blikken en versheidszakjes

  • Na het vullen wordt het deksel op de blikken aangebracht en worden ze afgesloten.
  • De versheidszakjes worden eveneens afgesloten.
  1. Koken en steriliseren

De blikken en versheidszakjes worden vervolgens nog een keer gewogen en op bakrekken gestapeld om nadien in de "retort" te gaan, een soort van grote stoomoven.

  • Hier wordt het voedsel gekookt, nadat de blikken en versheidszakjes zijn afgesloten.
  • De blikken en versheidszakjes worden gekookt op een voldoende hoge temperatuur om de inhoud te steriliseren en bacteriën te doden.
  • Vervolgens wordt de retort gevuld met koud water om het koken te stoppen.
  1. Controle interne temperatuur

Elke batch wordt getest op het bereiken van de interne temperatuur die nodig is voor een optimale kwaliteit en voedselveiligheid.

  1. Verpakken

Daarna worden de blikken gelabeld en worden de blikjes en versheidzakjes in aparte dozen verpakt.

Wist u dat?

  • Wij enkel vlees en dierlijke bijproducten gebruiken van dieren die goedgekeurd zijn voor menselijke consumptie?
  • Onze grondstoffen 100% traceerbaar zijn?
  • Er jaarlijks meer dan 500 000 testen worden uitgevoerd om de voedselveiligheid en kwaliteit van onze voeding te garanderen?
QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier