De geschikte voeding vinden
Royal Canin
Geef uw mening
Geef een score

De voordelen van natte voeding voor uw kat

De voordelen van natte voeding voor uw kat

Droge of natte voeding? Eigenaars stellen zich vaak de vraag wat nu de beste voeding is voor hun kat. Er bestaat geen eenduidig antwoord op deze vraag en dit hangt af van de voorkeur van uw dier. Zolang u maar een voeding kiest van hoogwaardige kwaliteit die afgestemd is op de specifieke behoeften van uw kat en die de droge voeding niet uit evenwicht brengt! Net als droge voeding heeft natte voeding heel wat specifieke eigenschappen en voordelen.

Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Ik heb dit gelezen en neem deel

De voordelen van natte voeding

 1. Het is een complete voeding

Natte voeding van Royal Canin is bereid met grondstoffen van hoogwaardige kwaliteit en bevat alle essentiële voedingsstoffen om tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van uw kat.

 1. Respecteert het natuurlijke voedingsgedrag

Van nature selecteren katten prooien die rijk zijn aan eiwitten, een matig vetgehalte hebben en een kleine hoeveelheid koolhydraten bevatten. Het voedingsstoffenprofiel van natte voeding leunt zeer nauw aan bij deze natuurlijke voorkeur.

 1. Ondersteunt de urinewegen

Natte voeding bevat gemiddeld 70 tot 80% water. Voldoende vochtopname is zeer belangrijk voor de gezondheid van uw kat. Katten hebben een minder gevoelige dorstprikkel dan honden en zullen dus minder snel gaan drinken1. Katten die enkel droge voeding eten nemen tot de helft minder water op dan katten die ook natte voeding eten. Eén zakje natte voeding bevat al 36% van de dagelijkse waterbehoefte.

Een stijging in vochtopname leidt tot een groter urinevolume en minder geconcentreerde urine. Natte voeding bevat bovendien een aangepast mineralengehalte. Dit is belangrijk voor de ondersteuning van de urinewegen en zal de kans op de vorming van blaasstenen verkleinen. Oudere katten kunnen hun urine minder goed concentreren en verliezen zo dus meer vocht dan hun gezonde jongere soortgenoten. Het is belangrijk dat ook oude katten voldoende vocht opnemen om dit verlies te compenseren.2

 1. Bevordert de spijsvertering

Het hoge vochtgehalte in de natte voeding helpt bij katten met hardere ontlasting.

 1. Behoud van het ideale lichaamsgewicht

Bij natte voeding is de energiedensiteit verdund door de hoge hoeveelheid water. Het hoge vochtgehalte zorgt bovendien ook voor een gevoel van verzadiging dankzij het extra gewicht dat het toevoegt aan de maaltijd3.

 1. Ideaal voor kittens en oudere katten

De unieke zachte textuur vergemakkelijkt het kauwen. Bij kittens helpt natte voeding bij de overgang van melk naar vaste voeding. Oudere katten, die al tanden verloren zijn, kunnen de natte voeding beter opnemen.

 1. Zeer smakelijk

Natte voeding heeft een uitgesproken aroma, wat de eetlust bij kieskeurige eters bevordert.

Welke natte voeding moet ik gebruiken?

Als u uw kat natte voeding geeft, kunt u dit als complete voeding gebruiken, of u kunt ze combineren met droge voeding. Dit hangt af van de voorkeur van uw kat. Wat belangrijk is, is dat de voeding die u geeft uw kat optimaal ondersteunt en rekening houdt met haar specifieke behoeften, zoals het ras, de levensfase, de seksuele status, de levensstijl en andere specifieke noden. Als u natte voeding wilt combineren met droge voeding, is het belangrijk dat u met de natte voeding de droge voeding niet uit evenwicht brengt. Kies daarom niet zomaar willekeurig een natte voeding, maar kies een natte voeding uit ons ruime assortiment die het best aansluit bij de specifieke behoeften van uw kat en indien van toepassing bij de droge voeding.

Wist u dat?

 • Het voedingsstoffenprofiel van natte voeding zeer nauw aanleunt bij de natuurlijke voedingsvoorkeur van katten?
 • Natte voeding de vochtopname bevordert?
 • Onze natte voeding alle essentiële voedingsstoffen bevat en dus ook als complete voeding gegeven kan worden?
 • Natte voeding best op kamertemperatuur wordt aangeboden en zachtjes wordt opgebroken met een vork?
 • Een geopend versheidszakje tot maximaal 48 uur, maar bij voorkeur 24 uur, in de koelkast bewaard kan worden?
QUIZ
Wist u dat?

 Neem na het lezen van dit artikel deel aan onze quiz en maak kans om 25 Royaltypunten te winnen!

Vind de meest geschikte voeding voor uw dier
--? cookies.button.parameters.label ?--